2019-10-26 10:29:11• hírek • Bede Emőke

Törpavatót tartottak pénteken a Hám János Líceumban

Különböző próbák elé állították a hatodikosok a náluk egy évvel fiatalabb, beavatásra váró törpöket.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében péntek délután tartották a hagyományos törpavató rendezvényt. A harminc törpöt, azaz Somkereki Zita angoltanárnő ötödikeseit Dicső Anikó osztálya, a hatodikosok avatták a Hám János igazi diákjaivá.


A kicsik be is mutatkoztak: megmutatták, milyen náluk egy matek- vagy egy angolóra, de énekeltek is, mi több, tánctudásukról is meggyőzték a közönséget. A hatodikosok ezt követően különböző próbatételek elé állították a törpöket. Ügyességüket, imporvizációs képességüket és az iskolai életben való jártasságukat is bizonyítaniuk kellett, sőt, a fiúkra egy igazán komoly feladat is várt: be kellett fonniuk osztálytársnőik haját, miközben azok egy labdát passzolgattak egymás között.


A rendezvény végén tartották a szó szerinti avatást: a kicsik egy-egy medált kaptak a hatodikosoktól, ezzel pedig az iskolaközösség teljes jogú tagjaivá váltak. A csoportkép elkészítése után azonban nem ért véget a móka, ugyanis a napot egy hangulatos, ételektől és italoktól roskadozó asztalokban nem szűkölködő buli zárta.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: